diumenge, 21 de desembre del 2014

Àrea metropolitana estratègica de Girona o com ho puc fer per a tenir més grans superfícies?


Ja he escrit en aquest bloc i intervingut en el Ple més d’una vegada sobre la necessitat d’uns ens que aplegués els municipis que conformen la nostra àrea metropolitana. La història recent no és com per tirar coets, la especulació i el diner fàcil es mouen en les qualificacions i requalificacions urbanístiques han estat la forma de finançar ajuntaments de tota mida i color polític, amb resultats que ara paguem entre tots.

L’interès dels governs, recolzats pels plens respectius, de Salt, Vilablareix i Salt per format part de la trama urbana consolidada de Girona, no m’agradava, em sonava au “dejà vu”, on les especulacions sempre s’embolcallaven pel bé comú, modernitat i llocs de treball. Després comptàvem i els llocs de treball sortien perdent i es confonia la modernitat amb ciment.


Del nou ens que ens proposen ara, amb la col·laboració del govern de la ciutat de Girona,  es concreta en delimitar un espai per a la creació de grans superfícies. No desapareix l’objectiu però es dificultat l’acció unilateral dels ajuntaments veïns. He llegit que algun polític de salt li diu a això “recels”, pot ser, però raons mirant aquets darrers anys ens sobren els motius.

Tots som conscients de les dificultats econòmiques que travessen els ingressos municipals i la necessitat de més inversions i serveis, però no tot si val. El que ha de ser una reforma tributària no ho solucionen els ingressos de l’especulació i si no mirem enrere.

Vull estudiar-me bé la proposta, però al primer cop d’ulls no em sobren "recels” ans la contrari pot ser el que em manca és més garanties...continuaré escrivint i parlant del tema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada