dimecres, 17 de desembre del 2014

Detinguin als sospitosos habituals!


De nou l’aplicació de la llei antiterrorista criminalitza l’anarquisme, com altres cops ho ha fet amb l’independentisme basc o català, una llei a mida, antidemocràtica, feta en els moments de plom, més durs i sagnants de la lluita contra ETA, s’aplica en altres àmbits sovint amb resultats minsos penal i legalment, però que criminalitzen i causen patiment a persones i col·lectius.


El respecte a la llei en aquest país es molt particular, sovint es sacralitza malgrat no s’escaiguin al concepte de justícia i conculquin llibertats individuals i col·lectives. També massa sovint hi ha portes de molta mena que permeten el tracte de favor, la situació excepcional o en darrer terme els indults per a que el privilegiats s’estalvien el compliment de la pena com la resta dels humans.

Recordo amb dolor l’aplicació de l’esmentada llei a Núria Pórtolas que malgrat l’absolució final ningú li pot estalviar el calvari de comissaries, jutjats i presó que va viure i suportar. Paradigma de com pots restar presoner d’institucions i lleis injustes quan governes en un sistema injust, malgrat vulguis canviar-lo. Aprendre dels errors, reconèixer-los i rectificar. Demanar perdó pel mal causat, per acció o omissió. Usar la intel·ligència per a no trobar-te mai més en una situació semblant i plantar-li cara. Aprenent dels errors, en definitiva, teus o dels teus.

Un govern conservador com l’actual a la Generalitat i un altre d’extremista de dretes a Madrid els hi pot venir ve la cacera d’anarquistes i algun jutge , llei antiterrorista en ma, es pot prestar al joc. El joc de distreure a la població del veritables delinqüents que l’esmentada llei no contempla, els corruptes i el botxins, sempre interessa a algú. Ens podem preguntar, com altres cops, a qui beneficia?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada