diumenge, 28 de desembre del 2014

Em pots fer un balanç del govern municipal?

Un periodista em truca per a fer un balanç del govern de CiU a la ciutat de Girona. Si alguna cosa he aprés de les entrevistes és que el pitjor format és el telefònic. No veus l’interlocutor, no saps que escriu del que dius i especialment quan el format pot ser una ratlla, com a molt dues i una frase en un peu de foto. Sovint prefereixo que estirin del bloc que no pas el format abans esmentat.

Tornant al punt del balanç penso que els hi ha costat deu i ajuda arribar fins ací, especialment molta ajuda de l’oposició, vull creure que involuntària, amb especial responsabilitat de la majoritària, el PSC. Qui ha vist el mapa de l’oposició al començar el mandat i qui el pot reconèixer? Menys ICV-EUiA, tots han patit el síndrome del no adscrit, es a dir el transfuguisme. 8 de 15! És a dir una majoria han abandonat el seu grup, caldrà una monografia d’algun politòleg, si és que en queda algun que no es presenti per Podemos!


Un paisatge en el que el govern treu un accèssit per incompareixença del contrari. Malgrat que és un miracle que el primer tinent d’alcalde, Jordi Fàbrega, no hagi engreixat el grup dels no adscrits! Serà que fora del govern fa més fred i que l’alcalde veu com a mal menor el caos a una de les àrees més importants de l’ajuntament que perdre un regidor.

El meu grup, després de la patacada de treure un regidor menys, després de treballar molt i reconegudament per propis i estranys, ens proposarem mantenir una oposició ferma i combativa però no estrident, hem teixit aliances amb el grups més propers, em batallat contra propostes conservadores i sovint reaccionàries i a voltes hem reexit.

Dos regidors donen pel que donen, però tant la Nuri com jo ho hem estirat al màxim, per feina no ens hem quedat curts. Però governa qui governa, amb la frustració de veure el que no voldries i no veure allò que desitges. Acabarem amb la mateixa bona sintonia personal, amb una bona amistat, mantindrem el mateix suport que hem tingut tots aquests anys de les companyes i els companys d’ICV i EUiA de Girona, vist el que hi ha al pati no està pas malament!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada