dimarts, 23 de desembre del 2014

Ja la tenim! Avui obre la Gran Biblioteca d’Emili Grahit!


Avui s’obre la biblioteca d’Emili Grahit, per fi! És un gran noticia per a la ciutadania de Girona i per a tots els amants de la cultura. El retards inexplicables no em fan perdre el bon humor avui, tindrem un equipament fantàstic i encoratjo a tothom que passi a donar-li un cop d’ull i després amb calma a gaudir-ne.



Amb 7.121 metres quadrats repartits en tres plantes, la Gran Biblioteca és la biblioteca pública més gran de Catalunya. La biblioteca té un fons bibliogràfic de 290.505 documents –223.572 llibres, 23.036 revistes, 10.500 audiovisuals i 33.597 en altres suports– i el seu fons patrimonial inclou uns vint mil documents anteriors al segle XX. La biblioteca disposa de 350 punts de lectura –50 per a joves i 300 per a adults–, 80 ordinadors, fibra òptica i Wi-Fi, sala de projecció, sala d'exposicions, auditori, mediateca...En farem un bon us!

La xarxa de biblioteques de Girona te una germana gran, el treball en xarxa i la bona feina dels i les professionals ens fan sentir molt orgullós de la nostra ciutat. Sense reflexió no hi ha acció o es estèril, ens cal estudiar, per què sempre podem aprendre d’un tresor que deixa d’estar amagat per esdevenir un espai central i una xarxa a l’abast de tothom.

No ens ha tocat ahir el sorteig de Nadal però si que tenim una altra mena de “Grossa”, que és patrimoni col·lectiu i es d’aquelles riqueses que no tenen preu, bones festes!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada