divendres, 19 de desembre del 2014

I si els polítics passessin un examen abans de les urnes?


En la política sovint res és el que sembla i sovint el que sembla està lluny del que molts voldríem, que millor que fer política no fos necessari , però com avui per avui ens cal per que no passar una prova prèvia, per exemple la “SCCHE”? M’explicaré és una prova que no passarien corruptes i vividors, ni la volen ni poden, però aquells que volen representar generosament a la comunitat farien, ens faríem, un favor al fer-la. Quines son les bases de la prova?


Sinceritat, en les actituds i sobre tots en el que dius, que ho puguis fer i que estiguis disposat a pagar el cost i no traspassar-lo a altre o als que han confiat amb tu.

Compromís, no en abstracte, per un temps determinat, sent conscient del desgast que significa, sobre tot per la gent del teu entorn que t’estima, per que no has de caminar sol. Malfiat d’aquells que cremen tot i a tothom, als que l’estimen, per una meta u objectiu, solament estarà compromès amb ell mateix i s’anomena egoista.

Coherència, en el que cal fer, en les que creus que es possible fer i no en el que lo gent vol escoltar, no moure’t per deixar-te veure, sinó per que cal fer-ho i per que el teu exemple mou i suma.

Honestedat, no com a instrument que uses com arma política, sinó com a forma de relacionar-te amb els altres, com a sistema de vida, com escala comuna de valors.

Empatia, no fer que t’interesses per la gent, cal interessar-te per que ho sents, per que t’importen, per que creus que u no és ningú i que les coses mes importants s’aconsegueixen conjugant la pluralitat, amb l’equip.

Segur que un bon equip de psicòlegs poden convertir aquets punts, SCCHE, amb un test, imprescindible per estalviant-se salvadors del poble que es semblen més a venedors de fulles d’afaitar usades que a representants de la ciutadania.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada