divendres, 26 de desembre del 2014

Brindis familiars i converses polítiques!


Dies de compartir taula per Nadal, solstici d’hivern o yule, tant plural la conversa com els noms d’aquestes festes. De política sempre n’hem parlat a casa i per aquestes dates. Recordo el brindis del meu avi matern durant anys i anys. “L’any que ve, democràcia!”. Va morir sense veure-la.

Aquest any el tema estrella ha estat Podemos. Entre l’esperança i la malfiança. Cal dir que en el meu àmbit familiar el ventall polític es limitat i l’àmbit territorial es circumscriu a Barcelona, Tarragona i Girona, però es viu amb molta tolerància i esperit crític. Interlocutem els propers a ICV, CUP i darrerament la irrupció de Podem, endolcit per Guanyem, que és on més coincidim i hi tenim més punts en comú. Pot ser per tot això no es menys apassionat i cerquem arguments i hipòtesis de tota mena per a portar l’aigua al nostre molí respectiu.


Després de donar-li moltes voltes i de forma unànime hem arribat a la conclusió que Podemos es una bona noticia per a Espanya. Per a Catalunya, bé, ací no hem estat unànimes. No es malavinguda, però no és de bona ubicació en clau Madrid estant. Si la prioritat es la destrucció del sistema de la segona restauració, del bipartidisme corrupte, no hi ha dubtes i no pocs dels que en sentàvem a la taula votarien Podemos a les generals.

El problema i la discrepància venia en la supeditació a la política espanyola que la irrupció a Catalunya d’aquesta força política ens podria portar en el proper període polític, sense acabar el que ara ens preocupava la lliure decisió de que Catalunya esdevingui un estat, si s’escau independent.

Hem estat en la nostra conversa probablement un exemple del que ha succeït a les llars, al menys les que fan de la política i la preocupació pel futur del nostre país tema de conversa habitual, d'aquells que viuen entre el rebuig al present, autoritarisme i corrupció, i la incertesa pel futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada