dissabte, 6 de desembre del 2014

L’aigua no és una mercaderia. Gestió, auditoria i comissió.

El passat dijous 4 de desembre els grups municipals de l’Ajuntament de Girona vàrem acordar l’organització de la comissió d’investigació sobre l’empresa  Aigües de Girona, Salt i Sarrià, acordada en el darrer Ple, fruit d’una Auditoria de gestió encarregada pel mateix ajuntament. En el Ple vaig denunciar un conjunt de dades i contradiccions que qüestionaven la gestió del l’any 2012, fets que em portaren a proposar l’esmentada comissió. Es cert que no li volen dir d’investigació, però tot i que el nom no fa la cosa, és el nom que li escau.


Les sessions s’obriran el 22 de desembre amb representants de l’empresa auditora i es tancaran, si no hi ha quelcom que ens interessi ampliar, a finals de febrer. A més d’aquesta empresa (EFIAL), de la direcció de l’empresa i representants de l’auditoria financera, vàrem deixar oberta la presència d’altres entitats i experts que ens puguin ajudar a entendre millor la feina a fer.

Cal treballar de valent i exigir responsabilitats si s’escau, per aquests raó i per a fer-ho bé, no faré valoracions parcials de les compareixences fins a tenir a l’acabar les sessions un argumentari fonamentat del conjunt. La ciutadania mereix que fem una bona feina i no propaganda partidista d’un tipus o altre. Crec que les conclusions no decebran.

La perspectiva de municipalitzar l’aigua és una fita del nostre grup i malgrat aquest no sigui l’objectiu explícit de la comissió ens permetrà tenir elements valoratius que ens ajudaran a formular en el seu moment i si es possible avançar en aquesta perspectiva.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada