dimarts, 1 de març del 2011

Cal fer els arranjaments imprescindibles al Trueta a l’espera d’una decisió clara sobre el seu futur.

Divendres passat vaig participar en una reunió amb la Junta de Personal de l’Hospital Trueta que va ser especialment alliçonadora.

Em va recordar que el projecte de nou hospital fa set anys que corre i encara avui no tenim projecte executiu. Un fet incontestable que em porta a reflexionar de forma autocrítica al ser un del que ha donat suport al govern d’Entesa aquests darrers anys a la Generalitat.

És a dir, tenim tota la raó al criticar a l'actual conseller per paralitzar el projecte sense donar alternatives, però també tenim una altíssima responsabilitat davant dels professionals que hi treballen i el usuaris que pateixen unes instal·lacions obsoletes per no haver actuat amb la diligència deguda.

La manca de credibilitat que sovint ens trobem els que fem política es fonamenta en les promeses incompletes i les dilacions d'allò que diem que és prioritari i del qual s’eternitzen els tràmits per a fer-ho possible.

Avui cal dir ben clar que el Trueta ha esperat massa i que cal fer les reformes immediates: traslladar el laboratori a l’IAS i arranjar la zona d’urgències. Sigui quin sigui el calendari això és imprescindible.

Coneixent els professionals que hi treballen ja n’hi ha prou d’anuncis alarmistes i sospites sobre la profesionalitat que desmoralitzen als servidors públics.

En definitiva cal menys declaracions als diaris i més política, és a dir solucionar problemes i no crear-ne de nous.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada