dilluns, 28 de març del 2011

Els càrtels de la construcció i la defensa de la democràcia

En aquests darrers dies l’Oficina Antifrau ha destapat una trama de corrupteles que, si es confirmen,  poden afectar a les principals empreses constructores de la demarcació de Girona. Les constructores pactaven els concursos públics i es repartien les obres de forma civilitzada perquè n’hi hagués per a tots. Tot molt civilitzat. Però ja es sap que quan tots hi guanyen, algú hi ha de perdre. Aquest algú érem, com de costum, els ciutadans. En pactar les ofertes els concursos sempre s’adjudicaven a l’alça, o sigui, amb preus més cars que si hi hagués hagut competència.

Caldrà estar amatents als esdeveniments i de l’ajuntament estant donar totes les facilitats als requeriments que ens faci la justícia. Caldrà veure qui més des dels negocis i la política ho emparava.  El diner fàcil com a resultat de les pràctiques fraudulentes ha fet molt de mal a la nostra societat, ha dinamitat el valor de l’esforç i ha convertit durant molts anys a la gent honesta i solidària en “somiatruites”.

La regeneració de la vida política passa per la fermesa davant els corruptors, l'assegurar regles de joc clares i situar sota sospita l’enriquiment fàcil. En moments que sols es demanen sacrificis a les rendes petites i mitges cal des de la política defensar una justa distribució de la renda. No confondre l’emprenedor amb el especulador i l'avantatgista, en aquest camí ens hem de trobar tots els ciutadans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada