dissabte, 20 d’octubre del 2012

El Ple de les ordenances i la política del govern de Girona

Font: diaridegirona.cat
El dilluns vinent es presenten a aprovació tres ordenances, una imprescindible, les fiscals, una altra interessant, oci i via pública, i una darrera innecessària, l'anomenada de civilitat. L'equip de govern de CiU des de fa uns dies negocia amb tots els grups de l'oposició els acords que han de permetre tirar endavant aquestes ordenances, amb un grau diferent, en quan a les converses amb el meu grup, en intensitat i voluntat d’acord.

L'any passat es formalitzà una aliança preferent amb el PP, s’han aixecat dubtes si aquest any l'escenari serà diferent. Però, al meu parer, ideològicament en aquest any el govern s’ha decantat més a un model de centredreta que de centreesquerra. El fet que en el tema de l’ordenança l’hagin volgut mantenir i els canvis oferts no modifiquen el seu caràcter moralista i conservadora, manté el maridatge amb l’opció més reaccionària de la ciutat, el PP.

Si realment es volgués donar un gir i promoure una política d’aliances diferent, s’hauria de modificar la política, per a fer possible noves aliances.

Nosaltres, sense voler estar al govern, ens agradaria influir en les polítiques municipals per a fer-les més progressistes, és a dir més proactives per a lluitar contra la desigualtat creixent a la nostra ciutat. Aquest és el sentit que hem donat a les converses sobre les ordenances fiscals, fent propostes concretes, de moment no sembla que arribin a bon port. Pot ser que no ens entenem per això del pacte en moviment que diu l’alcalde que de fet es concreta en posar una espelma avui a Déu i demà al dimoni.

Demanem coherència i això és el que proposarem en el Ple de les ordenances i en el de pressupostos 2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada