diumenge, 28 d’octubre del 2012

Impressions del discurs del president Mas a la fira de Girona

Font: publico.es


En aquesta 51 edició de la fira, abans “Certamen”,  hem escoltat el ja tradicional discurs del president de la cambra de comerç, el de la Diputació i l’alcalde de la ciutat, enguany ha parlat també el president de la Generalitat. No me’n puc estar de fer algunes consideracions de les seves paraules davant d’un públic proper i majoritàriament conservador.


M’ha xocat primer de tot el to, molt majestàtic en comparació amb el pobre contingut gens èpic, cada cop, i no és el primer, s’assembla més al seu homònim del programa de TV3 “Polonia”.

Primer de tot ha parlat del paper social de l’empresa en contraposició al seu paper econòmic, comença bé he pensat, en un moment de tant atur els hi demanarà compromisos en l’ocupació... Doncs no,  ens ha dit que la societat no valora prou l’empresa i l’empresari  i que cal promoure una mena de campanya pel seu reconeixement. Xocant, res d’inversions, de millorar el crèdit de la banca, de promoure la investigació i el desenvolupament.

Segon element, la defensa del dret a decidir, fent referència al president de la Cambra que havia, tot cofoi, explicat el suport de la seva institució a l’estat propi. Li ha contestat que ell no ho demanava als empresaris aquesta adhesió, deixant entreveure que no calia però gràcies...

Tercer posicionament, fent referència a que s’obrien possibilitats de diàleg amb el govern de l’estat i ell ho celebrava, informació que ens ha deixat una certa estupefacció després del pronunciament entre altres del expresident Aznar. Sembla que es referia a les compareixences darreres a Barcelona del govern espanyol en pre-campanya tot dient el que ens estimen als catalans.

He sortit de la conferència preocupat per la visió de país que té, molt allunyat del patiment de molts, cada dia més, dels seus conciutadans, i del futur que s’albira en les seves mans, on la contradicció entre el que diu i el que és capaç de fer ens pot portar a una gran frustració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada