dissabte, 13 d’octubre del 2012

Una pas endavant molt important en el reconeixement de la igualtat en la diversitat. El Ple de Girona aprova el consell municipal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals.

Font: llibertat.cat
El ple de l'Ajuntament de dilluns passat va crear amb l’únic vot en contra dels tres regidors del PP, el Consell Municipal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals. Girona esdevé així la segona de l'Estat a donar veu pròpia a aquests col·lectius.

Fins ara, només Barcelona havia aprovat crear el consell municipal que té per objectiu la defensa i la promulgació dels drets i els deures i de les activitats que organitzen aquests col·lectius. A Girona, la Comissió Unitària de 28 de Juny havia sol·licitat al consistori aquest pas per crear un òrgan municipal, d'un col·lectiu que formen les entitats Front d'Alliberament Gai de Girona (FAGC), Grup de Lesbianes de Girona (GLG), Girona Orgullosa, Sin Vergüenza i Brot Bord.

A proposta, hi vàrem afegir que a més dels col·lectius esmentats i del regidor de serveis socials hi participessin representants dels grups municipals amb veu sense vot i que el reglament fos elaborat pel mateix consell i aprovat pel Ple.

Ens omple de satisfacció en un moment en què tornen a aparèixer vents d’homofòbia impulsats pels sectors més conservadors, que la nostra ciutat doni un pas endavant en defensa de la llibertat, perquè es tracta d'això: llibertat davant d’aquells que voldrien fer retrocedir els drets a viure i realitzar-se sexual i moralment sense prejudicis i repressions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada