dimarts, 23 d’octubre del 2012

La puta i la Ramoneta. Les ordenances fiscals per l’any vinent, si no hi ha canvis de darrera hora, prorrogades

Font: elpuntavui.cat
Diu que tant va el canti a la font que s’acaba trencant. Ahir va succeir en el Ple que CiU se li ha escardat al voler pactar amb el PSC les ordenances fiscals, després d’haver votat amb el PP en solitari les ordenances de Civilitat, i es veu que a l’últim moment s’ha trencat el pacte PSC-CiU i han quedat en minoria. Resultat: no s’han aprovat les ordenances fiscals 2013.

Excés de confiança per part de CiU, confusió i divisió dins el PSC, que els ha portat a desdir-se del que tenien aparaulat, els retrets mutus en el Ple no ens ha permès aclarir la veritat. El que sembla clar és que CiU va apostar a una carta, el PP, l’any passat, i ara també a una, el PSC, però no li ha sortit bé i l’emprenyada de l’alcalde ha estat monumental.

En moments difícils cal mantenir la serenitat i cercar una solució, si en aquell moment no la tenia l’alcalde, cal guanyar temps. Si es veia venir que perdia la votació, el més prudent hauria estat deixar sobre la taula les ordenances i refer els contactes amb els grups per aconseguir una majoria en un proper Ple. La frustració ha guanyat a la serenitat i al posar a votació el punt ha perdut i, si no vaig errat, té cinc dies hàbils per a convocar un proper Ple extraordinari per aconseguir una nova majoria o la prórroga de les ordenances del 2012 pel 2013 serà un fet definitiu.

Un govern en minoria necessita molta negociació i mà esquerra, l’entreguisme, fina ara, del PP, li ha deixat tan fàcil a CiU que ha pensat que governar així era bufar i fer ampolles. Una lliçó que veurem si s’aprèn. Els propers dies ho veurem.

El meu grup ha posat des del primer moment les cartes damunt la taula. Progressivitat en funció de la renda i baixa substancial de les matrícules de les escoles bressol. Ja fa uns dies ens van dir que no, el nostre vot no podia ser un altre que el negatiu, si rectifiquen escoltarem, si no es així i no troben una altra majoria, el que ha passat aquest dilluns 22 d’octubre serà un avis per al proper pressupost. Qui governa ha de moure fitxa i escarrassar-se per a fer possible la governabilitat de la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada