divendres, 5 d’octubre del 2012

Informació de les Comissions Informatives prèvies al Ple d'octubre

Font: aragirona.cat
CI ALCALDIA
S’ajorna pel ple extraordinari del 22 d’octubre la aprovació definitiva de l’ordenança de civilitat, necessiten temps per a contestar les al·legacions. Es proposa que la sala de premsa porti el nom de Miquel Dilmé. Més enllà de la crítica a la despesa, un cop feta em sembla molt bé el nom d’un gran periodista i millor persona.

CI PROMOCIÓ
Es dóna coneixement del Pla de millora del carrer Barcelona 106, Hipercor, es confirma el pis nou del centre i que la plaça salvador Dalí es preservarà amb una remodelació a fons. Es porta a ple el Pla especial urbanístic que regula els equipaments recreatius. En sembla interessant i permetrà una millor ubicació i racionalització d’aquests establiments. Es retira fins al 22 d’octubre l’ordenança sobre establiments públics, restauració i espectacles pel mateix motiu que la de civilitat.

CI HISENDA
Ajuntament ha arribat a un acord amb els treballadors/es municipals, de manera que han arribat al màxim que permet el Real Decret. De manera que les baixes laborals es veuen disminuïdes pel que fa a percepcions, però l'Ajuntament ha fet igual que la Generalitat i ha arribat a complementar-les, fins al màxim que permet el decret. S'hi ha afegir les baixes per maternitat i per violència de gènere, que es cobrarà el 100%.

CI CIUTADANIA
Porten a aprovació inicial el reglament de la Taula Municipal sobre Canvi Climàtic. Li hem fet avinent que tot i que ens agrada el nom, ens sobre la paraula taula i preferim consell, com els altres de l’Ajuntament, el nom pot fer la cosa doncs el canvi amaga menys vinculació amb els acords. Hem demanat que incorporessin un punt en el reglament que digui que la Taula assumeix íntegrament totes les funcions de l'anterior consell. Estan inaugurant espais lliures per a gossos (gossos per la independència!!): Parc del Migdia, Devesa, Mas Masó, Vista Alegre i Palau (a l'espai reservat per al proper institut!!). 

Estan parlant amb les principals operadores de telefonia mòbil per fer un conveni marc que reguli la telefonia mòbil a la ciutat. Tot i que hem recordat que hi ha un pla especial que ja ho regula, ens diuen que s'ha d'actualitzar.

Han inaugurat "Fes-e-dit", una mena d’autoestop electrònic, amb dos aparcaments lliures a la devesa. Bona idea!

Han encarregat un estudi per conèixer l'impacte de cotxes que entraran per la sortida centre de l'AP7. S'inaugura al febrer. Diuen que un 40% dels cotxes que arriben per la sortida Sud, sortiran per la centre. Per a nosaltres la limitació no ha de ser a la sortida de l'AP7, doncs esta fora de jurisdicció municipal. El lloc adequat seria a l'inici del pla de baix de Domeny venint de St. Gregori de forma que des de la rotonda els camions poguessin anar a la Nestlé, al polígon del Pla de Dalt, al del Pla de Baix i cap a la Llémena però no cap a Girona. Fixeu-vos que proposo limitar als de més de 12 tones, cosa que permet volums encara considerables

Han arribat a un pacte amb l'escola Carme Auguet per donar-los bicicletes velles del dipòsit (42), les arreglaran i les faran servir.

Obriran una oficina conjunta Mossos-Policia Municipal. A la seu de la Generalitat. He demanat que es visualitzi la PM. Que no torni a passar com l'oficina de Turisme, que va quedar engolida per la de la Generalitat!

S’ha reunit la comissió tècnica del Pla d'Accessibilitat. Després convocaran la Taula de Mobilitat.

CI SERVEIS A LES PERSONES
Es porta a aprovació la creació del Consell Municipal de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals. Al regidor de serveis socials li costava pronunciar determinades paraules o potser ens ho ha semblat!

Educació. Hi ha hagut 118 preinscripcions per a la nova EB La Devesa. Obriran el proper dilluns 8 d'octubre.

Joventut. La regidora diu que portaran el Pla Local de Joventut a debat al Ple de novembre, com així ho vam plantejar tota l’oposició. Tanta pressa que tenien i encara no sabien l'import de la subvenció, ni tan sols saben si els l'hauran concedit, excusa per aprovar-ho en junta de govern tan sols.

MOCIONS
De moment 5. Una nostra de rebuig al decret estat d’horaris comercial que perjudica seriosament el teixit comercial gironí. Una del PSC a favor de l’educació. Dos de la CUP, sobre el 12 d’octubre i el cooperativisme i una conjunta entre la CUP i nosaltres de suport als treballadors municipals. Per via d’urgència molt probable una altra sobre la paralització del soterrament del tren convencional i l’enderrocament del viaducte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada