dimecres, 27 de maig del 2015

24M: La caiguda d’ICV-EUiA i l’ascens de la CUP a Girona.


Aquest darrers anys la Núria Terés i jo mateix hem coincidit molts cops amb els regidors de la CUP, ha estat una hàbil maniobra nostre per a perdonar-nos els pecats d’haver governat la ciutat amb el PSC i ERC? Alguna cosa he llegit, però res més que judicis d’intencions ho poden avalar. En canvi aquest posicionament entronca amb el model  de ciutat que creiem, que possiblement compartim, malgrat ens diferenciem en actituds i amb més d’una proposta concreta.

Es diu també que no hem fet autocrítica dels nostres vuit anys al govern de la ciutat, alguns ho matisen, tot situant la paraula “prou” d’avant d’autocrítica. Reconec que estem orgullós de la feina feta en polítiques socials, en la creació del centre jove de salut, en el reforçament dels serveis socials, de la Sopa i del centre de distribució d’aliments i d’altres iniciatives que s’han consolidat. Del model de ciutat educadora i de les escoles bressol públiques. Del model de reciclatge i de l’acció mediambiental.


Però també he reconegut que hem aprés dels errors al governar si no tens l’hegemonia i que hem comés profunds errors al acceptar propostes que no compartíem però que eren majoritàries en el govern en el que participàvem. Assumeixo els errors i no defujo responsabilitats. Però això no treu que els errors si es rectifiquen, per que ens hem mullat, ens donen lliçons per a governar d’una altra manera, saben que per a governar les esquerres ens caldrà sempre coalicions.

La CUP ha fet una gran feina aquests anys i els resultats del 24 ho avalen, felicito als antics i nous regidors, no discuteixo que avui representen l’esquerra transformadora hegemònica a la ciutat, s’ho han guanyat. Però aquesta nova capacitat, al meu parer, s’ha d’usar per a transformar la ciutat, la societat. És possible que ser al govern no sia suficient, però es imprescindible. I això vol dir obrir-se al diàleg amb els altres, els més propers, que pel fet de ser els altres son amb moltes coses diferents de tu. Si el fons i els objectius son comuns, paga la pena el risc.

Lamento que la Eugènia no sigui a l’ajuntament, les nostres equivocacions, sens dubte, no ho han fet possible i també el sistema electoral del 5% que va perjudicar a altres, altres cops. Ella liderarà, en la nostra coalició a la ciutat, els canvis necessaris que haurem de fer, continuarem des del carrers fent coses, més i més ben fetes, i tindrem la ma estesa, no per oportunisme sinó per la convicció de que sumar opcions diferents per un objectiu comú és el millor camí, pot ser l’únic camí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada