Girona ha d’anar construint una nova ciutat associada al coneixement i a la innovació com a activitats de futur i la creativitat com a estratègia de subsistència ara i com a projecció de futur.
Però, a més, Girona ha de fer una aposta clara per la sostenibilitat com a model de desenvolupament econòmic i on es prioritzi la reducció d’emissions de CO2, desenvolupant un Pacte de mobilitat urbana sostenible, un pla integral de RSU i la lluita contra el canvi climàtic.
Les energies renovables impulsades per un ens municipal obert a altres col·laboracions públiques i privades, amb la seu a la central del molí, seran claus en els propers anys i suposaran un mercat de negoci emergent per a la ciutat.
Aquest eix abraça des de la ciència i la innovació tecnològica fins a l’atenció a les persones, la cultura, el sector audiovisual, la música, el software, l’energia, el turisme, la gastronomia i l’esport, entesos com a sectors emergents en la ciutat i claus per a generar ocupació, objectiu bàsic en la generació de riquesa.
Si es pretén generar més i millor coneixement és necessari impulsar una aliança de la ciutat i la UdG. És clau, la ciutat necessita un “think tank” i la Universitat necessita un projecte ambiciós abordant una estratègia d’atracció de centres d’excel·lència i de transformació dels actuals centres universitaris en referents internacionals, aprofitant l’experiència del Parc Tecnològic i dels Instituts de Recerca.
Hem de ser capaços de treballar el dia a dia de la ciutat en el marc d’una crisi que produeix patiment a molts i comprometre’ns en l’acció solidària de la cohesió social, però també hem d’aixecar el cap i teixir compromisos de futur, aquests són els reptes per als propers quatre anys.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada