divendres, 29 d’abril del 2011

Que a Girona no es passi gana

Aquest és l’objectiu pel qual es va crear el Centre Solidari de Distribució d’Aliments. És una iniciativa fruit de la col·laboració entre Ajuntament, Càritas, Creu Roja i Banc d’Aliments per crear un recurs que ajudi a pal·liar la situació de necessitat que pateixen les famílies amb més dificultats econòmiques, garantint que puguin cobrir una necessitat bàsica essencial: l’alimentació.

A qui va adreçat, doncs, aquest sevei? Als ciutadans de Girona que tenen dificultats econòmiques per cobrir adequadament la necessitat d’alimentació. Aquest servei està pensat per atendre situacions d’extrema precarietat, però també per atendre a aquelles famílies que, tot i tenir ingressos, aquests no són suficients, perquè algun dels membres s’ha quedat a l’atur o perquè tenen un treball precari i pateixen dificultats per assumir totes les seves despeses bàsiques sense endeutar-se.

No és un servei de lliure accés, ja que cal passar prèviament pels serveis socials de l’Ajuntament, per Càritas o per Creu Roja perquè valorin la necessitat i derivin, si s’escau, a aquest servei o al més adequat per poder atendre la problemàtica que presenta la família.

Aquests serveis envien les persones al CSDA, un cop valorada la seva demanda, i les famílies poden anar periòdicament a buscar aliments per un espai de tres mesos. Si la situació de necessitats persisteix, es pot valorar una renovació per 3 mesos més i, en cas necessari, una segona renovació per tres mesos més. Solament en casos excepcionals i justificats, es pot ampliar aquesta temporalitat.

Varem iniciar aquest camí el darrer trimestre del 2009, el 2010 ja  743 famílies s’han beneficiat d’aquets programa. Cal continuar estant amatents a les conseqüències d’aquesta crisi persistent i assegurar amb un treball en xarxa que a la nostre ciutat ningú passi gana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada