dissabte, 9 d’abril del 2011

Girona i el seu medi natural

Avui es fa una nova edició de les Jornades de Medi Natural de la ciutat de Girona. Les Jornades són un espai per posar en comú els darrers estudis, observacions i investigacions sobre el medi natural a la ciutat de Girona i territoris de l’entorn proper.

Molts ciutadans i ciutadanes de Girona, al llarg de les diferents edicions, han trobat en les Jornades oportunitats per compartir coneixements, estudis, vivències i descobertes.

Girona és una ciutat privilegiada. L’equilibri entre les seves persones i els seus entorns naturals li imprimeix un caràcter especial. Passejar per la ciutat ajuda a descobrir un mosaic imbricat d’espais urbans i naturals, d’espais densos i esponjats, de ciment i verd, ...

Aquesta configuració de la ciutat i el seu entorn ens porta a mantenir els espais naturals i trobar un equilibri entre la seva conservació i el seu ús per la ciutadania. Però també ens porta a plantejar-nos seriosament l’impacte del medi urbà sobre aquest medi natural i els éssers que hi viuen. La sostenibilitat ha de ser el motor que ens permeti fer una ciutat de futur, generosa i humil amb les persones, les seves vivències i relacions, i alhora una ciutat que preserva els seus hàbitats propers. Conèixer el dinamisme entre persones i entorn, des del coneixement més respectuós, segur que ens ajudarà a continuar essent una ciutat intel·ligent.

Aquesta és també una dimensió imprescindible de ciutat educadora. Una ciutat amb vocació d’educar les seves persones i els seus grups, com és Girona,  troba també en els seus espais naturals una font inesgotable de recursos educatius. Esdevé aleshores que cada espai és una aula, on aprendre és un joc i una aposta de futur!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada