dissabte, 18 d’octubre del 2014

Decidir ser un estat o ser un estat per a decidir?


El ciutadans catalans tenen opinions diferents sobre com ha de ser el futur del seu país i les relacions que ha de tenir aquest amb Espanya, per aquesta raó el dret a decidir és tant majoritari i la voluntat de votar no disminueix amb les dificultats sinó que creix. El problema major és qui controla el dret a poder votar i, ja ho hem vist un cop i un altre, l’estat espanyol es nega a que el puguem exercir.


Si qui exerceix aquest poder de l’estat sigues transitori, es a dir, un sol partit, podríem esperar que guanyès altri per a negociar-ho. En el darrer estatut ens varem creure el “apoyaré el estatuto tal i como salga del Parlament de Catalunya” i així va anar! el problema rau en que els partits centrals de l’estat i bona part de l’opinió pública espanyola es nega en rodó a qualsevol exercici del dret a l’autodeterminació, amb la idea que és un privilegi inacceptable. I la llei de les lleis, l’actual constitució, obliga a tenir dos terços favorables, a les Corts, per a qualsevol canvi constitucional...

Vinc d’arrels revolucionàries, d’aquells que creien i creiem que les lleis emanen de la voluntat del poble i no al revés, que no han sacralitzat mai els sistemes jurídics malgrat els respectem si ens respecten. Que creuen que la sobirania rau en el poble i que cap poble es millor ni pitjor que el veí, però que ha de tenir els mateixos drets i un d’ells irrenunciable és el de l’autodeterminació.

Per tot això si l’estat i qui el governa no permet que la pluralitat dels catalans es pugui manifestar no ens deixa altre solució que crear un estat amb lleis pròpies que ens permetin poder decidir el nostre futur. Per aquesta raó em proclamo separatista per que vull que els que estan d’acord amb el que penso i els que no, puguem expressar-nos i que la sobirania del nostre poble exercida en un referèndum amb totes les garanties democràtiques ho pugui decidir.

Avui per a avui amb la negativa reiterada de l’estat, ÚNIC EXISTENT, a poder-nos expressar no solament els independentistes sinó també els que volen una altra relació amb l’estat espanyol hauríem de lluitar junts per la independència. Sense estat propi no hi ha sobirania, ni estructura jurídica que la faciliti, per a decidir. Si volem un referèndum amb plenes garanties democràtiques caldrà convocar-lo des d’un estat propi, independent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada