dimarts, 7 d’octubre del 2014

Resum de les comissions informatives del Ple de 13 d’octubre (1). Hisenda.


Per l’interès de la informació que es va donar ahir en les comissions informatives i les que avui a la tarda ens poden donar, em sembla més adient fer més d’un post per a fer més intel·ligible i fàcil de copsar la informació que os hem resumit. Avui tractarem Hisenda.


COMISSIÓ INFORMATIVA D’HISENDA
     1.    Assabentats:
a.    Auditoria sobre els comptes de l’empresa mixta Aigües de Girona, Salt i Sarrià.
b.    Modificació del contracte de l’empresa de neteja EULEN per ampliacions, extres, ...
c.    Amb la municipalització de Grues de Girona es modifica el contracte amb l’empresa de neteja, Fundació Ramon Noguera.
d.   Adjudicació definitiva del contracte de Serveis Postals. UNIPOST va presentar una baixa temerària per al Lot 1, però com que no ho van justificar, l’ajuntament ho va desestimar. Aquests van presentar recurs i els Tribunals ho desestima a favor de l’ajuntament. Per tant l’adjudicació definitiva és: Lot 1 a Correus; Lot 2 a Giroasis; Lot 3 a Unipost.

     2. Proposta d’aprovació del Protocol de Contractació Responsable. Una      comissió mixta formada per entitats del tercer sector, sindicats, empresariat,  grups municipals, govern i tècnics, hem treballat durant un any per redactar    unes clàusules socials de la contractació municipal, que afavoreixin la inclusió  de persones vulnerables i en situació desafavorida.

      3.   Modificacions de Pressupost 2014
a.    Urbanisme. Degut a la sentència positiva als propietaris d’un terreny a pujada de la Barrufa, l’ajuntament els ha d’indemnitzar amb 439.000€ més interessos. L’ajuntament tenia una reserva però li falten 107.000€ pels quals proposa fer una modificació de crèdit.
b.    Medi Ambient. Falten 96.000€ per tractament de residus. El tractament d’orgànica, per una banda i el d’impropis, es fan a Solius. Aquesta planta ha incrementat molt els seus preus (un 50%), en un període posterior a l’aprovació dels pressupostos municipals. No s’especifica d’on es pensen treure aquests gairebé 100.000€.
c.    També a l’àrea de Medi Ambient es retallen 3 partides per ampliar-ne altres 3. Es treuen de “Ajuntament més a prop” (9.368€), Finestra única (17.700€) i Altres subministraments (3.250€). S’amplien les partides “Contractes espais naturals” (10.000€), “Manteniment de cementiris” (5.500€) i Manteniment de jardins (15.000€).
d.   Servei de Grues. Per un error de càlcul, es va sobrevalorar el capítol 1  (personal) en relació al capítol 2 (servei de grua). Es proposa un traspàs de partides sense increment total.

     4. L’estat torna a ampliar el termini de reintegrament del préstec de diners del PIE. 10 anys més (a part dels 7 d’ampliació que encara queden) i sense interessos. El deute actual és de 5.291.000€. Aquest 2014 s’hauran tornat 755.000€. Amb la nova pròrroga suposa un retorn anual de 311.000€.

   5. Per imposició de la Llei ARSAL, cada trimestre cal passar per Ple la declaració del personal eventual de l’ajuntament. No hi ha hagut cap modificació en relació al trimestre anterior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada