dissabte, 11 d’octubre del 2014

La gestió de residus a Girona de la deixadesa a la més obvia incompetència!

Si alguna de les promeses electorals de CiU a la ciutat ha fracassat de forma més estrepitosa ha estat la millora de la gestió de residus i la neteja viària. Avui per avui Girona es no solament una ciutat que bruteja, s'ha quedat sense projecte mediambiental. S’ha destruït sense construir, s’ha canviat si, però a pitjor.

A pocs mesos d'acabar la legislatura el contracte de residus encara no s'ha desplegat del tot per incapacitat política de conduir-lo, els contenidors amb tapa tancada han estat un error polític i no tècnic, el reciclatge ha caigut en picat des d'aquell mític 40% en que el vam deixar, el tractament segueix en el llimb sense projectes ni idees per resoldre la manca d'una planta d'orgànica i amb una incineradora obsoleta, els costos segueixen disparant-se malgrat l'ajust del nou contracte, i ara com a cirereta del pastís, un tècnic clau en aquesta tasca, la jubilació del qual no ha estat gens sobtada i estava programada, marxa sense que el regidor de torn hagi fet res per substituir-lo. 
La incapacitat del responsable del tema i primer tinent d’alcalde Jordi Fàbregas per gestionar una àrea tan sensible a nivell ambiental com econòmic és més que evident a ulls de qualsevol. Les seves errades per acció u omissió costen diners als ciutadans i fan perdre tota la credibilitat de l'Ajuntament en un tema que era mirall arreu del país. De ser la ciutat amb més índex de reciclatge hem passat a haver de demanar assistència al Consell Comarcal per gestionar els residus.

Reconec que  ha arribat l'hora de demanar a l'Alcalde que exerceixi les responsabilitats que el càrrec li atorga i rellevi de la seva responsabilitat a l’esmentat regidor, la seva manifesta incompetència no la hem d’aguantar ni un dia més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada