diumenge, 19 d’octubre del 2014

Des de la Plaça de Catalunya: Unitat, mobilització, eleccions, independència!


Acabo d'arribar de la plaça Catalunya, ressonen veus amigues i plurals, tinc la impressió de que sobren moltes converses de facebook i calen més converses de carrer. La gent que he trobat al meu voltant, amb la que he comentat l’actualitat és molt més tolerant del que alguns diuen i voldrien i en les converses confluïa un desig d’unitat. Aquestes converses són el resultat d’ arribar un xic aviat i esperar sota el sol, aleshores, pal plantats, l’espai esdevé marc de diàleg, una àgora improvisada i animada on el temps passa volant.


Cada dia crec que en el partits s’ha d’obrir més les finestres i fer que corri l’aire. Que s’ha de parlar més amb els militants però també amb qui no ho son, els del teu partit i els altres, que sovint no pensen com tu. S’ha d’estar més obert a que el altri et pot donar un parer millor que el teu. Per exemple en aquests dies d’incertesa m’ha agradat l’actitud i els missatges del David Fernàndez de la CUP, no és del meu partit, i que?  Pot ser si ens escoltéssim més seria més senzilla i fàcil la unitat. La por a què diran els meus si...ens porta a quedar garratibats i perdre el sentit de l’oportunitat.

Hi han moments claus al llarg de la història recent que ens obligen a unes altes dosis de generositat pel bé comú, avui des de la plaça Catalunya ens interpel·laven a tots els partits, a tornar-nos a reunir per a fer del 9N la mobilització amb urnes més amplia i democràtica possible. Des de la tribuna no s’ha donat un xec en blanc al president Mas, al contrari, s’han marcat unes condicions pel 9N i la necessitat de noves eleccions no més enllà de tres mesos.

Eleccions que han de ser plebiscitàries, es a dir que clarifiquin amb el vot el que no ens ha deixat fer l’estat amb un referèndum i/o consulta. Que permetin proclamar la sobirania de Catalunya i exercir-la com a subjecte polític, aleshores estarem en condició de ratificar amb un referèndum, amb totes les garanties democràtiques, aquesta voluntat d’independència i ningú altre tindrà cap mena de legitimitat ni legalitat per a impedir-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada