dijous, 16 d’octubre del 2014

Reivindico Mas Ramada, Vilarroja, Grup Sant Daniel i Font. Quatre Barris de Girona i no una Zona.

 

Les accions per a regularitzar les escomeses elèctriques il·legals a Font de la Pólvora, necessàries i que fa molt de temps s’haurien d’haver fet, han tingut desgraciadament un ressò mediàtic que no ha sabut precisar el context d’un territori molt plural, social i culturalment. Plou sobre mullat, quan se’n parla d’aquests barris es concreta habitualment en un de sol  i es generalitza cercant  més allò que sembla pintoresc i no les realitats menys noticiables però molt mes importants.


Per a quan unes bones entrevistes amb Eusebio Lavado, president de l’AV de Mas Ramada, o amb Cristòbal Sánchez, director de l’escola de Vilarroja? molt tindrien a explicar i molt més interesant que algunes cròniques fetes amb bona intenció, probablement, per que cauen en tòpics i superficialitat. Els veïns i veïnes ja n'estan tips d'articulets que surten de tant en tant, com el darrer a el punt, que s'escriuen sense saber les conseqüències negatives que tenen per a la gent honesta que cada dia viu i treballa en aquests barris de Girona.

Per a quan un pla integral que situï aquests barris en una nova centralitat? que millori la connexió viaria i els serveis públics, que dinamitzi el teixit associatiu i que tingui en compte l’esperit i l’orgull d’uns barris desconeguts per a la majoria dels gironins.

En pocs llocs m’he sentit tant a gust en aquets anys de regidor que quan he passejant, tot parlant, amb la gent d’aquests quatre barris. Per que no deixem d’un cop de parlar de zona est? Mai m’ha agradat, te un contingut falsament asèptic, que oblida les persones i la seva diversitat.

Faig meves unes paraules que repeteix en molts escrits l’Eusebio, Mas Ramada, temps de lluita! No els podem deixar sols, la seva lluita és la nostra, Girona és els el que son els seus barris!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada