dijous, 9 d’octubre del 2014

Més informació de les comissions informatives per al Ple del 13 d'octubre (3) Serveis a les persones i protecció civil.


Informació de les CI de serveis a les persones i de la comissió municipal de protecció civil


COMISSIÓ INFORMATIVA DE SERVEIS A LES PERSONES
No porten cap tema a Ple però s’informa:
1.       Comptadors de llum de Font de la Pólvora. 111 persones afectades. A 36 se’ls obre expedient, 33 els falta documentació i 42 no s’han presentat. Dels 36, 27 compleixen els requisits per a que se’ls exoneri el deute, se’ls faci l’aval i se’ls instal·li el nou comptador. Els 9 restants o tenen més ingressos o tenen propietats. A part hi ha 60 persones més que han pagat directament els deutes i demanat comptador directament a la companyia.
2.       La reestructuració del pla comunitari “Integrant Accions” va avançant segons es va aprovar en el Ple. Dijous hi ha reunió de Seguretat. Hi assistirà el conseller de Seguretat de la Generalitat. Malgrat els veïns volen que es patrulli a peu, de moment es continuarà patrullant dins el cotxe (Policia Municipal i Mossos). La comissió político-tècnica es reunirà dins el mes d’octubre.
3.       Millores a les escoles. Destinen una partida de 140.000€, molt minsa, si tenim en compte que el Departament d’Ensenyament no fa millores a les escoles.
4.       S’ha fet un Protocol de curses, marxes populars i esdeveniments esportius a la via pública.
5.       El protocol d’Absentisme aprovat i posat en funcionament en la legislatura anterior, no està funcionant. Des de fiscalia es veu difícil incidir en les famílies que “permeten” absentisme dels fills/filles. El govern està pensant en fer una Ordenança d’Absentisme.

COMISSIÓ MUNIPAL DE PROTECCIÓ CIVIL
. El TAV no té Pla d’Autoprotecció. Han presentat dos plans (2013 i 2014) però la Generalitat no els l’ha aprovat. No han fet cap simulacre. Els cossos de protecció catalans no poden fer servir la Xarxa RESCAT en les instal·lacions del TAV (túnels). El TAV té el seu propi sistema de protecció seguint la norma espanyola, que és menys avançada que la catalana.
. A part de tenir o no aprovat el PAU (Pla Autoprotecció), els edificis i activitats tenen un pla d’emergència.
Es proposa al Ple l’aprovació de 4 plans d’autoprotecció:
1.       Espai Marfà (inclosa Biblioteca Salvador Allende i Sala polivalent). No és un pla obligatori (ho són aquells per a més de 600 persones) però l’ajuntament de Girona l’ha fet.
2.       Centre de Dia Girona. Centre privat a carrer Álvarez de Castro. Centre per a gent gran portat per Sinèrgies Benestar SL.
3.       Correfoc de les Fires de Girona.
4.       Castell de Foc de les Fires de Girona
5.      El pla del circ Raluy no arribarà a temps i s’haurà d’aprovar després de Fires.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada