diumenge, 26 d’octubre del 2014

Ordenances fiscals municipals 2015. Volem progresivitat, les volem més justes!


Demà a les 5 de la tarda tindrem Ple extraordinari per aprovar les ordenances, tot sempre dat i beneït per l’acord del govern amb el PSC i el PP, nosaltres votarem en contra. Pocs canvis en relació a les Ordenances 2014, millores de redactat i d’ajust de definicions. En general són petites millores, algunes més significatives que altres, d’altres irrellevants. En definitiva un model de taxes i ordenances, que no són gens les que nosaltres faríem, per atendre la nostra ciutadania.


Avui les dades econòmiques recents, i sense ànims de ser catastrofista, apunten a la cronificació de la pobresa, de les dificultats de moltes famílies per alimentar bé els seus fills i filles i comprar llibres i material per l’escola, les borses d’atur en més del 50% dels joves de la nostra ciutat igual que a Catalunya, a la precarització de les feines (fa anys ser mileurista era un problema, avui trobem molts sous de 400-500-600€), gent gran que està mantenint les seves famílies amb les seves jubilacions, les ocupacions de pisos a la nostra ciutat per part de persones que no tenen altra opció, la pobresa energètica, ...Estem en una situació de resistència social que té un límit i que ha empobrit molt a moltes veïnes i veïns, majoritàriament residents en barris perifèrics de la nostra ciutat.

Per a alleugerir i no pressionar  més a la gent que està en situació vulnerable, que li costa deu i ajuda arribar a final de mes, pensem que caldria arbitrar un sistema que permeti ajornaments més substancials  i mesures que ens podrien portar a condonació de deutes a persones i famílies amb greu crisi d’ingressos.

Les Ordenances no han de contribuir a sobrecarregar o empitjorar la situació, sinó adaptar-se a les diferències socials que avui tenim a la ciutat. Ara més que mai calen unes Ordenances equitatives, que descarreguin el pes de les espatles dels ciutadans que no poden assumir-lo i amb progressivitat fiscal l’assumeixin aquells que si poden. Les diferències les fa el sistema econòmic i el que hem de fer nosaltres des d'un ajuntament és lluitar contra la indiferència, la que porta a carregar proporcionalment a qui te menys. Si les diferències ja hi són! Per què no qüestionem que uns s’estiguin empobrint molt més que altres?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada