diumenge, 28 de setembre del 2014

Entre el fàstic i l’esperança.


El divendres va comparèixer l’expresident Pujol, no esperava gaire, però al menys que mantingués un xic de dignitat pel càrrec que havia ostentat. El seu posat absent quan l’interpel·laven i la seva resposta barroera i cridanera per a no contestar res, em va produir fàstic. Mai he simpatitzat amb aquest home i amb les seves polítiques, però sempre he tingut respecte pel càrrec que representava, la Generalitat.  No he vist en la seva compareixença més que un jo egòlatra, en el fons ple de menys teniment pel que i a qui havia representat.


Un forat negre en la nostra història que l’afecta a ell i a tots aquells que en foren còmplices imprescindibles. Veurem que ens depara el futur i que restarà de la seva, avui, feixuga herència. El divendres però em va tocar viure l’altre cara de la moneda, un Ple, amarat d’emocions, recolzat per gent que dempeus esperava el pronunciament de regidors i regidores. L’altre cara honesta de la política la que es dona a la ciutadania i la que assumeix responsabilitats.

Ahir dissabte, una signatura important, més que un acte de govern, la plasmació d’un compromís treballat, en aquests darrers tres anys, al carrer, al Parlament i als ajuntaments. La direcció del meu partit, que ha treballat com el que més per a fer-ho possible, va decidir que no hi havia d’assistir, no ho comparteixo, però ho puc entendre. El dia abans el pitjor d’un règim caduc s’havia manifestat amb prepotència. El decidir que és fes la signatura un dia després podia semblar voler tapar-ho. Raons n’hi havia doncs, però encara eren més importants, al meu parer, les que ens portaven a la presència dels representants de tots els que hem lluitat per a fer possible que el poble decideixi. Com deia un vell eslògan del PSUC, "amb el poble, amb la majoria!

Demà aniré al consell nacional d’ICV, del que soc membre, no per a fer retrets sinó per a bastir, de nou i entre tots, un camí de col·laboració sòlit amb totes les forces sobiranistes per a que el poble pugui votar el 9 de novembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada