dijous, 18 de setembre del 2014

Obama contradiu als pares fundadors de EE.UU.


M’he despertat aquest matí amb la noticia de la carta d’obama a favor del no a la independència d’Escocia. Els efectes de l’esmentada carta mai no el sabrem, però els efectes de la por en l’establisment internacional és evident.

No deixa de ser curiós que el successor  en la presidència de George Washington defensi tant abrandadament la Gran Bretanya i la seva unió, pot ser que sàpiga poca història o que els lobbys petrolers hi tinguin molta influència. El cert es que molt desesperats han d’estar per caure en tant sensibles contradiccions.


Probablement sortirà el no, espero equivocar-me, però cada cop tinc més clar que els que volem una altra Europa, més democràtica i social, hem de trencar el status quo. Avui a Escòcia, demà a Catalunya els grans interessos del capitalisme corporatiu volen seguretat, la vella seguretat dels estats nació, la vella seguretat de les actuals classes dirigents.

Els que volem més Europa també volem més pes de les nacions i els pobles i assumim la contradicció de voler esdevenir un estat per a que els estats  tinguin menys pes a Europa i al mon i que el poder de decisió defugi les grans corporacions i retorni al poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada