dilluns, 29 de setembre del 2014

Anomenen legalitat a no deixar votar?


Quan en la transició, l’amnistia al presos polítics del franquisme que reclamàvem des del carrer esdevingué també llei de punt final, exonerant de tota responsabilitat als franquistes, no hauríem pensat mai que un element conjuntural esdevindria gairebé quaranta anys més tard “constitucional”. Un pòsit autoritari, unes generacions dels fills del franquisme consolidarien el que ara anomenen “patriotisme constitucional”. Entenen el patriotisme de forma autoritària i excloent i la constitució, presa com hostatge, com un instrument contra l’exercici de la democràcia.


Veient els personatges que conformen el “consejo de estado”, tots ells ex-politics del règim i fins i tot de l’antic règim, no m’estranya que tardessin tant poc i per unanimitat a dictaminar que la llei de consultes catalanes i el decret de convocatòria electoral eren anticonstitucionals. Presumeixo que durant l’hora i mitja feren mots encreuats o sudokus per donar temps a que el document, ja redactat, semblés fet per ells, acostumats a cobrar força i a estalviar-se feina.

Els que viuen del status quo no mossegaran mai la ma que els dona de menjar...Ens aproximem a l’aplicació del nou tallafocs, el d’admetre a tràmit la suspensió per part del tribunal constitucional de llei i decret, seguint el “codigo rojo” desfermat pels governants del règim, sense novetat al front! Volen parar l’exercici de la democràcia amb una barricada de resolucions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada