dimecres, 3 de setembre del 2014

Informació de les comissions informatives prèvies al Ple del 8 de setembre.


De nou os passem un resum del que s’ha dit a les comissions informatives prèvies al Ple del 8 de setembre. Espero que sigui del vostre interès.

CI ALCALDIA. Res a Ple. Comentem els actes de l’11 de setembre.

CI PROMOCIÓ. Es proposa no donar conformitat a la demanda de Vilablareix i Sarrià de formar part d’una nova delimitació de la trama urbana de Girona. Ja hem explicat el nostre rebuig en les condicions proposades i estem oberts a una negociació entre totes les parts per trobar un bon equilibri d’àrea urbana. Es modifica el text refós del PGOU,- Aurora-, desprès de litigis de gairebé 12 anys s’arriba a un acord que tots els grups veiem positiu, preservant tota la zona humida i obrin una part a tota la ciutadania. S’obre un procés d’expropiacions  que elimina la UA Tomàs Mieres, permeten de forma progressiva fer un vial i millors serveis als veïns.


CI HISENDA
1. Es prorroga fins al 30 de setembre el termini de les obres generals d’urbanització de la plaça Mare de Déu de Montserrat.
2. No s’accepta la baixa temerària d’Unipost pel contracte de Serveis Postals de l’Ajuntament. Unipost ha presentat recurs.
3. Cada trimestre l’Ajuntament està obligat a presentar informació al Ministerio de Hacienda sobre l’execució pressupostària. En aquest Ple es presenta la del segon trimestre.
4. Amb l’argument que els tècnics municipals valoren com a molt bona l’oferta econòmica de venda, s’aprova el plec de clàusules per a la venda d’un proindivís en una finca al parador del Güell, on ja es va  aprovar poder-hi fer usos comercials (grans superfícies). Es convoca concurs. L’ajuntament es ven una parcel•la de 800 metres quadrats per 518.282€ sense IVA. L’Ajuntament vol que s’hi edifiqui ràpid i així ho inclou en les clàusules. Empreses com ALDI, McDonalds i altres semblen estar interessades.
5. Igualment, i amb la valoració tècnica molt positiva, l’Ajuntament es ven una parcel•la  al Pla de Domeny, rotonda de la Nestlé, per 98.000€, al propietari del costat, per a posar-hi una benzinera.

CI CIUTADANIA
No hi ha cap tema de Ple.
1. Nou tall a la Sèquia Monar. Per un tram molt malmès al municipi de Salt que no es va reparar bé aquest estiu. Afecta als/les regants de les hortes. Es demanarà un fons europeu per restaurar la sèquia entre els municipis de Bescanó, Salt i Girona.
2. Ampliació del tancat de gossos del Parc del Migdia.
3. Batudes de senglars a Fontajau, Domeny.
4.  Es reposarà i pintarà la passera del llac del Parc del Migdia.
MOBILITAT
1. Hi ha hagut 5 al•legacions al Pla de Mobilitat (CUP, ICV-EUA i 3 particulars). Es resoldran definitivament en un plenari de la Taula de Mobilitat.
2. S’ha executat el carril bici del pont de la Barca.
3. S’ha acabat el termini per presentar al•legacions al carril bici de sota el viaductes. Ara falten els diners per executar-lo.
4.  S’han acabat les oposicions per a les 6 places de Policia Municipal. Han sortit 4 homes i 2 dones.
5. Aviat començarà l’asfaltatge del carrer Santa Eugènia i el repintat dels senyals ciclables.

CI SERVEIS A LES PERSONES
No hi ha cap tema de Ple.
1. Cap incidència amb l’inici de curs. 98 alumnes menys i no es retalla cap grup (hi havia sobresaturació que ara torna als 25 alumnes per aula).
2. Comencen les activitats als Centres Cívics.
3. S’està a punt de signar un conveni entre Ajuntament i FECSA-ENDESA per condonar deutes a famílies amb informe social i avalar el cost del nou comptador (Butlletí Blau) de les famílies de Font de la Pólvora.
4. També s’han donat ajuts proteínics d’alimentació aquest estiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada