dimarts, 2 de setembre del 2014

Quelcom d’inquietant es mou en la política internacional


Ahir es produïa un fet al Parlament Alemany d’especial importància que va coincidir, a propòsit o no, amb l’aniversari de l’esclat de la segon guerra mundial. El Bundestag a petició de la cancellera Àngela Merkel va decidir participar en una guerra, es a dir enviar armes i assessors al Kurdistan, fet que no s'havia produit des del 1945.

Es pot justificar que cal parar els peus al Califat Islàmic i que es tracta d’una contribució per a defensar els més dèbils, les minories que poden patir el fanatisme de l’esmenta’t grup. Però en política internacional no son els bons sentiments els que prevalen sinó més aviat els interessos.


Qui sabia gaire res del CIs fins fa quatre dies, els dolents segons els media eren el govern siri, ara el dolent més dolent fa oblidar l’anterior. Quan la informació esdevé propaganda els ciutadans restem cecs i manipulats, aleshores els poderosos fan i desfan amb impunitat i trenquen tots els tallafocs dels que ens varem dotar al acabar la gran matança de la segona guerra mundial.

La progressiva inseguretat internacional, el paper predominant dels interessos de les potencies i dels grans grups econòmics internacionals prefiguren un moment més que inquietant. Sembla que es vulguin oblidar les lliçons del segle XX i malauradament qui oblida la història es veu condemnat a repetir-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada