dilluns, 16 de maig del 2011

Canvis en campanya electoral: fa anys que ja en parlàvem

Avui hem parlat de mobilitat. De fet, fa anys que parlem de mobilitat. Per exemple aquell mes de març del 2009.
Altres avui s'atribueixen l'èxit de la Girocleta:


Malestar al tripartit de Girona perquè el regidor de Medi Ambient es manifesta contra l'Ajuntament

Pardo defensa que el Bicing «fa anys que hauria d'estar fet»

Pardo, a la dreta de la imatge en la bicicletada. Foto: S.G-A.
La presència del regidor de Medi Ambient, Enric Pardo (ICV), a la bicicletada reivindicativa per reclamar al govern municipal la implantació del Bicing ha creat malestar en el si del govern tripartit de Girona. El PSC i ERC recorden a Pardo els espais de l'equip de govern on debatre, i li retreuen que fa uns mesos ICV va votar un pressupost en què no entrava el Bicing.
El portaveu del PSC, Joan Pluma, afirma que «hi ha qui confon estar en un govern amb un self-service», i recorda que ICV va votar fa uns mesos un pressupost. Els socialistes reclamen més coherència i retreuen que en la negociació pel pressupost ICV no demanés la inclusió del Bicing. La portaveu d'ERC, Cristina Alsina, expressa «respecte» per la decisió de Pardo d'assistir a la bicicletada contra el mateix equip de govern, però matisa que no la comparteix. Alsina considera que el govern tripartit de Girona «ja disposa dels òrgans i espais on discrepar, debatre o incidir en les decisions». Els republicans entenen que cal «congelar» el projecte per l'alt cost econòmic, almenys fins que s'hagi superat la crisi econòmica. Per contra, el responsable de Medi Ambient, Enric Pardo, defensa la participació en la bicicletada argumentant que des d'ICV s'ha apostat pel Bicing des de fa temps, un projecte que considera que «fa anys que hauria d'estar fet». A més, Pardo recorda que el pla de mandat del govern incorpora el compromís de promoure el lloguer públic de bicicletes. Per això considera que la seva presència en la bicicletada «no incorre en cap mena d'incoherència». Pardo afegeix més llenya al foc recordant que l'equip de govern ha deixat d'executar diversos carrils bici aprovats pel ple en els últims anys. El regidor considera: «Si la negociació acordada i aprovada pel ple no s'executa, tenim la legitimitat de posar-nos al costat de qui ens ho reclama.» Es va produir un episodi semblant quan la regidora d'ICV Núria Terés es va manifestar per reclamar la reforma de l'antiga fàbrica Marfà.
Bicing com a estalvi
Des de la plataforma Mou-te en Bici es lamenta que l'equip de govern posi com a excusa per al retard en la implantació del Bicing el cost de 560.000 euros que suposaria. Des de l'entitat es defensa que «preparar la ciutat per a molts cotxes és molt més car i fer-ho per a bicicletes és molt econòmic». En aquest sentit recull un estudi que explica que el cost per quilòmetre del cotxe és de 0,81 euros, un cost molt superior al de la bicicleta. A més, es recorda que el Bicing a Girona suposaria el 0,5% del pressupost.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada