dimecres, 4 de maig del 2011

Enquesta i realitat, no sempre van en la mateixa direcció.

Avui la Vanguardia ens presenta una enquesta en la qual CiU i PSC obtenen un empat virtual. No hi entren noves forces a l’Ajuntament, el PP es manté i ERC i ICV perdem cadascú un regidor.

Malgrat la bona valoració del govern actual, segons l’enquesta, els resultats tot i que sumarien majoria en un futur govern es matisen amb la literatura que acompanya a les dades. Es parla de canvi, però no és concreta en preguntes i respostes. Què diu en els enquestats que permeti explicar quina és la tendència de l’electorat en aquets sentit.

Els propers dies tindrem d’altres enquestes i veurem que confirmen o desmenteixen. No hi ha dubte que el valor actual d’aquestes, més que informació el que es pretenen és generar optimisme o desencís, en funció del resultat. Influir en l’electorat més indecís de cada tendència per aconseguir per acció, canvi de vot, o per omissió, abstenir-se, canvis en els únics resultats reals els del 22 de maig. Cal recordar que fa vuit anys les enquestes donaven a ICV-EUiA un regidor, i vam ser dos, i fa quatre anys ens en donaven dos, i gairebé vam ser quatre.

Cada dia costa més deslligar la tendència política d’un mitja de comunicació de la informació que ens serveix. No és un fet únicament català ni recent, però en moments electorals aquestes tendències es consoliden més clarament.

Queden dies claus per reforçar el qui i què som i tot allò que hem fet. Em sento amb força per comunicar-ho i com en altres eleccions municipals tinc el convenciment de que els resultats m’encoratjaran.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada