dijous, 26 de maig del 2011

Una governança nova. Primeres converses per a formar un nou govern


La llista més votada, el seu cap té l’obligació de cercar la majoria per a ser nomenat alcalde i formar govern.  Darrera hi ha una confiança majoritària, però no suficient per a sortir en primera volta l’11 de juny, el dia en que formarem el nou consistori.


És possible que per la heterogeneïtat dels 15 regidors i regidores de les altres llistes no sigui possible un govern de majoria àmplia i això comportarà una nova experiència en la governança municipal.  Ens obligarà a fer equilibris i especialment al nou equip de govern per a cercar coherència en els acords que vagin conformant les decisions que han de passar pel Pel Municipal.

Al meu parer nosaltres hem de cercar l’equilibri entre els acrods en temes de ciutat, és a dir, aparcar quan sigui necessari les nostres diferències programàtiques per a consensuar acords clars i intel·ligibles.  Això darrer és el més important perquè la ciutadania haurà d’entendre què pactem i què no, i sentir-se reflectida en les diverses opcions que ha votat.  Massa sovint els partits que governen o els de l’oposició, quan fan factes, canvien com un mitjó i deceben als seus votants.

Intentaré amb la Núria que la nostra actuació, pactant quan sigui clar i necessari i oposant-nos en aquells casos que la coherència ho exigeixi, conformi una actuació continuada que ens permeti recuperar i ampliar la confiança dipositada en la nostra coalició. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada