divendres, 20 de maig del 2011

Entrevista-xat al Diari de Girona

http://comunitat.diaridegirona.cat/entrevista-chat/2536/Actualitat/joan-oloriz-icv/entrevista.html


    ENTREVISTA-XAT
  Joan Olóriz (ICV)
Divendres, 20 de maig de 2011 a les 13:00h.

Joan Olóriz (ICV)

Candidat d'ICV-EUIA a l'alcaldia de Girona


Joan Olóriz (ICV)

26. Joan moltes gràcies per respondre als lectors. Esperem poder tornar a parlar deprés del 22M

» Moltes gràcies a vosaltres, ha estat un plaer.

25. La crisi és culpa dels banquers com diuen? O és un anàlisi massa superficial.... Penso que molts dels votants no es llegeixen els programes electorals. Simplement voten 'el de sempre" amb el #15M una mica el mateix... no?

» Els estats han quedat petits com instrument de regulació del benestar econòmic i els capitals, aquells que no inverteixen en economia productiva, sino que cerquen el màxim benefici en poc temps, han produit l´espurna que ha fet saltar la crisi. Els bancs s´aprofitaren d´aquest capital especulatiu aconseguint finançament i ara el seu forat el repercuteixen en les persones i els governs. Cal més fermesa i Islàndia ens marca el camí.

24. Què li semblen les protestes que s´estan fent aquests dies per tota Espanya?

» Em sembla que estant demostrant un alt grau de civisme. Propostes com reformar la llei electoral, llistes obertes, referèndums vinculants amb temes d´abast nacional o estatal, són unes bones propostes per dignificar la democràcia. Espero que actuiin amb perserverància i acompleixin aquests objectius.

23. Vaig veure que alertava del soterrament de l'estació de tren. Parlava d'una altra nacional..... Hem de patir?

» Hem de patir i alhora ser ferms perquè el pitjor no succeixi. Cal un calendari del soterrament del tren convencional que ens permeti una estació sense gran impacte en superfície per a recuperar el parc central.

22. Com valora el mandat de la senyora pagans?

» Amb clasrobscurs, el valoro positiu. Ha estat una persona honesta i el temps farà millorar el període que ha encapçalat. És cert que ha faltat voluntat de govern compartit i ha tingut alguna arrecada en el seu partit que li ha fet molt de mal.

21. M'agrada es preocupi per la inclusió social. L'esport és un referent històric en aquest àmbit oi?

» És evident i una de les coses que he après és que cal treballar de forma més transversal la inclusió social. En aquest sentit em comprometo a incloure les activitats esportives, tant públiques com privades, en els eixos de l´acció social cercant la col·laboració i la voluntat d´un projecte compartit.

20. Si és alcalde què farà el primer dia de feina?

» Em trobaré amb l´interventor i la secretària per analitzar els ingressos i l´estructura administrativa per a preparar una primera proposta de pressupost per al 2012.

19. Sr.Joan Olóriz...ICV Y USTED MISMO DEBERIA ADQUIRIR EL COMPROMISO DE RECUPERAR EL PROYECTO INICIAL DEL PP, DE HACER LLEGAR EL TÚNEL DEL TREN CONVENCIONAL HASTA CAMPDURA, Y RECUPERAR EL SOLAR DE LAS VÍAS DEL TREN PARA HACER UNA SALIDA NORTE DESDE LA REDONDA DEL CAPRABO Y SALIDA DEL NUEVO PUENTE SOBRE EL RIO TER , HASTA CAMPDURA.

» Las alegaciones que hizo por unanimidad el Ayuntamiento van en este sentido. Me comprometo a buscar la máxima unanimidad y a actuar con toda firmeza para hacerlo posible.

18. Li ha causat controvèrsies la seva militància quan joan Saura era conseller d'interior? A Girona hi va haver protestes per l'actuació policial en la detenció de la Núria Pòrtula i els diferents actes de suport. A vosté el veig més proper que en Saura...

» Vaig passar-ho molt malament quan alguns dels que defensaven la Núria Pòrtulas m´insultaven sabent, però, que no hi tenia res a veure i que el meu tarannà sempre havia estat proper.
Entenc i així ho vaig fer arribar a Joan Saura que la conselleria d´interior no era la més apropiada per un partit minoritari, sense el consens mediàtic per tirar-ho endavant. Crec, però, que van actuar amb honestedat i de les equivocacions cal aprendre i rectificar.

17. Bon dia Sr. Joan. La meva pregunta es molt fácil. On estan els drets dels animals en el seu programa electoral? Quina iniciativa tenen en millorar les precaries condicions de la gossera de Girona? I el mes important, pensen colaborar amb la protrectora ( que es manté sense cap tipus de subvenció per part de ningú, nomès de la propietaria) per poder tenir sacrifici 0 i no nmetejar-se les mans envian els gossos a Figueres? Hem d´estar molt agraïts amb la nostre protectora que es un model a seguir per totes. I Heu d´estar molt agraïts de que la protectora no us costi cap caler. Moltes gràcies i espero resposta.

» Sóc conscient de l´enorme esforç que ha fet la seva protectora i saben del meu afecte i consideració. S´ha d´entendre que l´aposta pels Àngels fou un error ja que al ser zona protegida la Generalitat no ha admès la instal·lació, lamentablement. Em poso a la seva disposició per trobar la millor solució.

16. Veig que acaba de parlar sobre el Barri Vell i la Bodega. En referencia a aquest tema, voste aposta per un model barri vell similar al que tenen a altres ciutats, on es fa vida (i es beu) al carrer (el "txikiteo" del País Vasc, per exemple), o es partidari de limitar-nos al model ja existent de bar-terrassa tradicional?

» Els dos models són compatibles, sempre i quan és busqui el consens i els horaris permetin sense arbitrarietat la convivència.

15. Prefereix pactar amb en Carles Puigdemont o amb els socialistes, i per tant repetir el tripartit? Gràcies

» Primer de tot hem de veure els resultats i quina és la tendència que els ciutadans ens senyalen. Jo sols pactaré si mantinc o augmento la meva representació. Si no fos així, entendria que el missatge dels ciutadans és que romangui a l´oposició.
He deixat clar que sols pactaré amb persones que anteposin la seva carrera política personal al benestar de la ciutat i que siguin capaços de lliutar si s´escau quan el govern del seu partit respectiu actua en contra d´aquests interessos.

14. Que en pensa de l'okupació, a Barcelona el seu partit ha tingut alguns problemes amb aquest tema... (l'acusaven de ser prookupa)

» Sempre he pensat que pisos buits i descuidats pels seus propietaris és un insult a tots aquells que no en tenen i ho passen molt malament. Sóc partidari de trobar tots els mecanismes per aconseguir que aquests pisos es puguin llogar. En quant a l´Okupació que és una vella pràctica a Europa, sempre depèn del civisme, de les persones que actuen d´aquesta manera. Hi ha cases que els seus propietaris són sovint ilocalitzables i és preferible que algú hi visqui que no que es converteixi en un espai insalubre i destartalat.

13. Sr.Joan Olóriz... EL ESTE DE LA CIUDAD TIENE PABELLON,EL OESTE TAMBIEN,EL SUR TIENE EL SUYO Y EL UNICO QUE NO TIENE ES MONTJUICH EN EL NORTE. PORQUE MONTJUICH NO PUEDE TENER UN PABELLON POLIESPORTIVO Y UN PARQUE DIPSALUD.

» Estamos en unos años difíciles económicamente y no será fácil construir nuevos equipamientos. En cuanto al parque de Dipsalut Montjuich es una de nuestras prioridades en los próximos años. Ya sabe que desde mi area hemos colaborado con la asociación de vecinos para dinamizar la gente mayor del barrio. Espero también que si ampliamos el centro social mejoraríamos los servicios a la gente mayor y al conjunto de los ciudadanos.

12. Joan, descrigui la Girona que tindrem si el votem a vosté i no a ERC per exemple? Té possibilitats de ser alcalde vosté o algú que no sigui la Pia o en Carles?

» Jo sempre faig prospotes en positiu i no crec que criticar als altres m´aporti res. La Girona que puc contribuir a fer avançar és aquella que no es trenca en rics i pobres, que busca la cohesió social i que sap que el respecte al mediambient és un element clau en la nostra vida. Vull construir la Girona amb els altres, defugint de tota mena de prepotència.
Penso que hi ha més alternatives que les dues persones que em cita i que la política de pactes, si trec un bon resultat, em podria fer alcalde.

11. Està indignat amb els indignats o comparteix la seva lluita (alguns arguments tots entenc que no....) Alguns partits diuen que darrera tot això hi ha IU

» Dubto que tanta gent es deixi manipular per tant pocs tant de temps. Crec amb la bona fe de l´àmplia majoria dels que es manifesten i per a mi és una llicó de democràcia.

10. Ja sé que no toca, però que en pensa de la Llei Sinde? Per mi és important. gràcies.

» Em refermo en que no es poden posar portes al camp i la llibertat és més important que el benefici d´uns pocs. Hi ha instruments perquè els autors puguin rebre aquella part dels beneficis que els hi pertoquen. La Llei Sinde el que beneficia són els intermediaris, no els creadors.

9. Iniciatives com #NOLESVOTES (en referència a CIU, PSOE i PP) els beneficia a partits com el seu o CUP o SI. Vosté també ho veu així?

» El vot és secret i és el resultat de la reflexió personal. No crec en el vot induit i per mi sempre és més important un vot reflexiu que el tinc al meu costat durant 4 anys.

8. Faci"m una valoració sincera de com creu que aniran els resultats a Girona i convenci"m de que votar ICV serveix. Moltes gràcies.

» Poso sobre la taula la feina feta pels 3 regidors durant aquests 4 anys i la meva manera de ser, de treballar com a garantia de que no defraudaré a les persones que confien en la nostra candidatura. Em pot trobar pel carrer de la meva feina a l´Ajuntament i sempre em podrà parar per donar-me el seu parer.

7. M'agradaria conèixer les propostes en innovació i desenvolupament econòmic de ICV-EUA a Girona. Què em proposa a mi que desenvolupa aplicacions per i-phone perquè el voti?

» En política municipal no hem de saber de tot, ara bé, hem de tenir la ment oberta a les propostes que ens facin els ciutadans. Vull que l´àrea de promoció econòmica escolti, faciliti i treballi en comú amb els emprenedors com vosté per la pregunta que em fa.
En l´àmbit d´I+D considerem molt important millorar l´activitat municipal en el Parc Tecnològic de la UdG i enfortir noves tecnologies i emprendre projectes en l´àmbit de l´economia verda.

6. Com es fa per ser comunista al S.XXI?

» Jo vaig ser eurocominista al s. XX, és a dir, respectar la democràcia per sobre de tot. Al s. XXI em sento implicat en els canvis socials i mediambientals que significa el partit verd europeu. A la meva candidatura, però, hi ha una gran pluralitat.

5. Bon dia Joan, m´agradaria saber si pensa tornar a pactar amb els socialistes per fer un altre tripartit a Girona. Moltes gràcies.

» Dependrà de dues variables: dels resultats respectius i que la prepotència i manera de fer que he observat en aquesta campanya canviïn. Hem governat 8 anys amb clarsobscurs, i hem d´aprendre dels errors. Jo ho vull fer, no sé els altres...

4. Bon dia, Joan! Voldria saber quin model de Barri Vell vol ICV per a Girona, i de quina manera es planteja compaginar-hi oci, negoci i descans. També m´agradaria saber què en pensa del model d´oci "de vespre" que s´ha creat davant del local anomenat "La Bodega". Moltes gràcies.

» No és fàcil comptabilitzar oci i descans però un espai com el Barri Vell necessita d´activitat econòmica i això ha de permetre implicar tots els actors en un acord comú. Hem de ser flexibles per trobar uns horaris adients i a l´hora, un cop aprovats, no ser arbitraris en el seu desenvolupament. En quant a La Bodega que ha fet activitats molt lloables en l´àmbit cultural si, com sembla, pot llogar el local del costat, pot fer compatible la seva activitat amb la llicència atorgada.

3. Voldria preguntar sobre el vostre programa referent a medi ambient, fent incis sobre quina gestió es preveu de la gossera municipal de MAS XIRGU (GIRONA), ja que som una vergonya dintre de les 4 ciutats mes importants catalanes, nomès tenim 9 gàbies, pessima atenció i horaris al públic, i si accepteu la proposta, per la candidatura pròxima de tindre la protectora als Àngels, amb la conseqüent finalització d´enviament d´animals a Figueres... Moltes gràcies.

» Tenim un acord amb el Consell Comarcal per a construir la nova gossera, ara bé, les dificultats econòmiques no ho han permés fins ara. Per mi serà una prioritat i treurem a concurs la gestió perquè entitats sense ànim de lucre s´hi puguin presentar. En quant als Àngels, s´escapa de la competència municipal perquè és una zona protegida i la Generalitat, tant el govern anterior com l´actual, han considerat que no es pot fer la instal·lació proposada. Jo sempre m´he manifestat a prop de la gent que desinteressadament ha treballat en l´Associació protectora de Girona, espero poguer donar un cop de mà per trobar un lloc més adient.

2. Ahir es van veure alguns polítics a la manifestació dels indignats a la plaça del vi. Jo encara em pregunto que hi feien allà. Vostè hi va anar? Què n´opina de que els polítics en volguin treure partit de tot això? Gràcies.

» Jo no hi vaig anar, respecto la independència d´un moviment d´aquesta mena, però no sóc indiferent. Espero després del 22 poder dialogar amb aquests ciutadans conscients i responsables.

1. Quina serà la posició d´ICV-EUiA davant el debat d´investidura: Puigdemont, Bosch o abstenció.

» No descarto que amb un bon resultat per la meva candidatura els pactes em puguin fer alcalde.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada