dijous, 5 de maig del 2011

Una vegada més demanem una gestió descentralitzada i lligada al territori de l’Aeroport.

Sempre és positiu que més de 400 persones omplin l'Auditori en un acte que reivindica la necessitat del traspàs de l’aeroport a un consorci proper a la nostra ciutat i comarques.

El model de gestió d'Aena de l'Aeroport de Girona ha basat fins ara el seu èxit   en l'encaix dins del model de Ryanair: proximitat a una gran ciutat i una operativitat fàcil. Però amb un desavantatge ara per a Girona quan la diferència de costos amb Barcelona és mínima a causa del model centralitzat i de preus públics d'Aena.
És curiós que els beneficis que Aena ha obtingut a Girona per sobredimensionar taxes faciliti l’operativitat del Prat a costa nostra.
Ahir van ésser especialment interessants les intervencions de dos dels ponents, Bel i Coello, en favor d’una gestió descentralitzada.
És cert que, al meu parer, hem d’anar més lluny, i replantejar-nos a mig termini el model turístic, apostant per noves vies més sostenibles que el basat en vols de baix cost. Experiències en tenim i la nostra petjada històrica i la meravella d’entorn natural de que gaudim ens marca el camí a seguir.
Però és una bona noticia que “el món empresarial, sindical, social i acadèmic de Girona s'ha unit” tal com diu el manifest. Compta amb tot el meu suport.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada