dimarts, 17 de maig del 2011

Entrevista al Diari de Girona

Avui s'ha publicat l'entrevista que em va fer en Jesús Badenes: http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/05/17/vull-aconseguir-govern-coherent-no-hi-ha-res-decidit-ni-aparaulat/487494.html


Joan Olòriz (ICV-EUiA)

«Vull aconseguir un govern coherent, però no hi ha res decidit ni aparaulat»

 12:04   
VOTI AQUESTA NOTÍCIA  
Enviar
Imprimir
Aumentar el texto
Reducir el texto
 

L'actual tinent alcalde de Polítiques Socials encapçala la llista per tercera vegada per tractar de ser decisisu en el futur govern. Olòriz assegura que no hi ha cap acord aparaulat amb ningú i que no pactarà amb qui accepti les retallades o abaixi el cap davant de Zapatero

JESÚS BADENES Joan Olòriz és professor d'institut i encapçala per tercera vegada la llista ecosocialista a l'Ajuntament. És l'únic candidat que ha estat a l'oposició, entre 2001 i 2003, i al govern, des del 2003 fins ara. És tinent d'alcalde de Polítiques Socials. Considera que la coherència i el compromís són els seus principals valors.

Quin balanç fa dels quatre anys del govern tripartit?

Positiu amb clarobscurs, el repetiria. Quan ets una minoria has de convertir la política en l'art del possible. I esprèmer més el possible. Amb les condicions, amb les persones i amb la correlació de forces que teníem, el resultat és positiu. Amb clarobscurs, però positiu.

I com creu que ho ha fet ICV?

Ho hem fet amb la dignitat que dóna haver-hi posat el coll. Em sento molt orgullós dels meus companys. Sense dedicar-se exclusivament a l'Ajuntament han trobat el temps i han fet en les seves competències el màxim. Es podrà estar d'acord o no sobre el com ho han fet, però ningú pot negar-los que hi han dedicat tot el temps i tota la seva voluntat.

Creu que s'hauria d'haver donat més participació als veïns en aquest mandat?

He tingut un gran problema: urbanisme i Joan Pluma. Penso que el govern també l'ha tingut i no se n'han volgut adonar. En l'aspecte polític, la gestió ha estat equivocada i en l'aspecte personal, per l'actitud. Això va portar a disculpar-me davant els ciutadans pel Xalet Tarrús, perquè considerava que, encara que era la menys dolenta, no era la decisió òptima. Vaig rebre crítiques del govern però creia que havia de demanar disculpes. M'ha marcat molt i m'he sentit profundament incòmode. Però he posat tota la feina en la balança i he pensat que era més important que tirar la tovallola i rebentar-ho tot. Ara que aquesta persona està de director general de Patrimoni de CiU, m'ha donat la raó i s'ha demostrat que era més important que em quedés.

Totes les llistes s'han renovat i la seva no ha estat una excepció.

He renovat el 70% de la llista i més del 65% són independents. He canviat per la voluntat d'Enric Pardo , que viu fora de Girona, i ell considerava que aquesta opció que ha fet no és compatible amb ser regidor de la ciutat. La Núria Terés ha fet una feina extraordinària. I és important la incorporació de Sergi Nuss, una persona amb una llarga trajectòria mediambiental i amb molta capacitat.

Es veu una altra vegada al govern?

Em presento per estar al govern, però no em doldria si els ciutadans decideixen una línia molt diferent a la meva i em fan estar a l'oposició. Els ciutadans m'han de donar més vots i han de poder permetre un govern coherent. Si això no és possible, que comptin amb mi a tots els nivells.

Vostè veu clar que s'haurà d'arribar a pactes. Està disposada ICV a facilitar un canvi de govern?

Puc dir amb què no pactaré. Si CiU vol fer el mateix que fa a la Generalitat que no compti amb mi. La política que s'ha de fer a Girona és una política profundament arrelada en les necessitats de no trencar la ciutat. Per tant, la defensa dels serveis socials nostres i el no abaixar el cap davant el president és imprescidible. També val per als socialistes, que demanen el vot útil per després abaixar el cap davant de de les polítiques de Zapatero. Els 25 invisibles han demostrat que a l'hora de la veritat han cedit davant les polítqiues que Zapatero va dir que no faria mai. Jo vull assegurar un govern coherent. I si no, no pactaré. Avui per avui, no hi ha res decidit. No hi ha cap pacte fet, ni aparaulat.

Quines expectatives electorals tenen?

És cert que no em deu conèixer el 100% de la gent, però em coneix un 60% o un 70% de la gent. Hi ha molta gent que em té confiança i sap que sóc una persona honesta i treballadora. Confio que hi hagi més vot del que les sigles de la meva organització comporten.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada